Tészta:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kristálycukor
- pici só
Töltelék:
- 10 dkg durvára vágott dió
- 4 db meghámozott, magháza nélküli, apróra kockázott alma
- kristálycukor és fahéj ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 tojás
A tésztához valókat összedolgozzuk, majd lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk fél cm vastagra. 1/3 részét kétoldalt ferdén bevagdaljuk. A tészta közepére durvára tört cukrozott diót és apróra felkockázott almát teszünk. A fahéj és a cukor mennyisége ízléstől függ, akár el is hagyható. A két oldalon bevágott részeket tojással lekenjük és elkezdjük fonni. A két végét behajtjuk a fonat alá. A tetejét megkenjük a maradék tojással. A sütőpapírral együtt tepsibe tesszük és 180°C-on megsütjük.
Nagyon finom sütemény!!!
Drávai Szabina készítette el, köszönet a receptért Szilvinek!
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!