Tészta:
- 15 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- másfél dl tejföl
- csipet só
- 1 tojás
- 2 kávéskanál citromlé vagy ecet
- 1 tojás a rudak megkenéséhez
Piskóta:
- 4 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 kávéskanál citromlé
- 4 evőkanál víz
Töltelék:
- használhatunk bármilyen gyümölcsöt (meggy, cseresznye, szőlő, stb.)
A rétestésztához 10 evőkanál lisztet tejföllel, tojással és csipet sóval összegyúrunk, kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a megmaradt 5 evőkanál lisztet, és ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük. A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét. A pihentetett rétestésztát egyenként vékonyra kisodorjuk, kb. 2-3 evőkanálnyi piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind a 4 tésztát ugyanígy töltjük meg. A rudakat lekenjük tojással és megsütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!