Tészta:
- 6 tojás
- 10-11 evőkanál porcukor
- 10 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Szükséges még:
- 1 üveg meggybefőtt (vagy 1/2 kg friss)
A tésztához 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 10-11 evőkanál porcukrot, a tojások sárgáját, 10 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport és 15 dkg olvasztott, de lehűtött vajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
A krémhez 4 dl tejet és 4 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd lehűtjük. 15 dkg porcukrot, 15 dkg vajat és 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverünk, majd a kihűlt tejbegrízzel egybevegyítjük.
A tésztát kettévágjuk, rákenjünk vékonyan a krém egy részét, majd 1 üveg kimagozott, lecsöpögtetett, vagy fél kg friss meggyet elosztunk rajta. A többi krémet ráterítjük, a tészta másik felével betakarjuk, majd porcukorral megszórjuk.
Én a tojásokat egyben szoktam felverni a cukorral.
Gyömbér Ferencné Klári receptje.
Kép forrása: Ildikó konyhája