A fehér tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
A barna tésztához:
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál holland kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás puding
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 1/2 doboz mackarpone
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál sárgabarack lekvár
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Ebből 3 lapot sütök. Az egyiket kakaósra a tejföllel és a kakaóval készítem. A tésztákból lapokat nyújtok sütőpapiros sütőlapra teszem és egyenként 190 °C-on megsütöm.
Amikor kisült az első fehér lapot sárgabaracklekvárral lekenem.Utána sütöttem a csokis lapot és ráteszem a lekvárral megkent fehér lapra. A krémhez a szokásos eljárással a pudingot felfőzöm, kihűtöm. A porcukorból és a margarinból krémet készítek, amit összekeverek a mascarponével. Végül hozzákeverem a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megkenem a csokis lapot, a tetejére teszem a már kisült és kihűlt világos lapot. A tejszínt habbá vertem és a tésztát csillagcső segítségével feldíszítettem. Másnap szeleteltem-.Még volt a kertemben málna azzal tettem nyáriasabbá.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok