Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mindhárom lapot közepes méretű (kb. 22 × 34 cm) tepsiben 180°C-on kisütöm. Az alsó lap világos lesz, erre lekvárt kenek, majd ráhelyezem a barna lapot, és erre simítom rá a krémet.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert cukros tojásfehérjehab. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.
Badics Károlyné receptje.