A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál méz
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A lapok kenéséhez:
- baracklekvár
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- mandula aroma vagy citromlé
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett habosra keverem Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 lapot sütök belőle. Amikor a lapok kisültek, vékonyan lekenem őket barack ekvárral.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra kikeverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.
A tetejére a 2 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem.
Nagyon finom sütemény!
Domján Mária receptje.