A tésztához:
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- fél dl étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 23 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
A krémhez:
- 5 dl natúr joghurt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 1 dkg zselatin
- fél dl víz
A díszítéshez:
- csokoládéreszelék
- kivi
A puha margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd az étolajat is hozzáadjuk. Egy fakanállal két részletben hozzákeverjük az előzőleg együtt átszitált kakaóport és a lisztet. A tésztát egy 25 × 35 cm-es, papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 190°C-on kb. 20 percig sütjük.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a habot. Ezután kézi habverővel, gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt belekeverjük a forró vízben oldott langyos zselatint.
A teljesen kihűlt tortalapra rákenjük a krémet, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel, átlósan, négyzet alakú szeletekre vágjuk, melyeket csokoládéreszelékkel és kivivel díszíthetünk.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!
Barta Mária Zsuzsanna receptje.