Tészta:
- 3 x 3 tojás
- 1 csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 mokkáskanál mézes fűszerkeverék
- 1/2 mokkáskanál sütőpor
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
Krém:
- 40 dkg teavaj
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál méz
- 3 dl tej
- 4 evőkanál rizsliszt
Teteje:
- olvasztott csokoládé, csoki pasztilla
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját a cukorral, a mézes fűszerkeverékkel és a sütőporral habosra keverjük. Beledolgozzuk a rizslisztet és a kakaóport is, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A tésztát egy 27 x 27 cm-es tepsibe töltjük, és 180 °C-on, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez a vajat a porcukorral és a mézzel habosra keverjük. A tejet a rizsliszttel megfőzzük, mint a pudingost és kihűtve kanalanként a mézes vajhoz keverjük. A piskótalapokat betöltjük a krémmel és az utolsó piskótalap tetejét vékonyan olvasztott csokival leöntjük.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!