Tészta:
- 75 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 4 db tojás sárgája
- tejföl
Töltelék ízlés szerint:
- darált dió
- cukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit tejföllel összeállítjuk, jól nyújtható tésztát készítünk belőle. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk, keleszteni sem kell, addig pihen, míg a töltelékhez a diót és a cukrot ízlés szerint elkészítjük. A tésztát 4 részre osztjuk, és megtöltjük a lapokat a lekvár, cukrozott dió töltelékkel. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Kihűtjük, majd csokoládé mázat teszünk a tetejére.