Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 evőkanál rum
Töltelék:
- fél üveg baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
Máz:
- tortabevonó vagy csokimáz
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal és a tojásokkal alaposan kigyúrjuk. 4 részre osztjuk, majd zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot (37 × 22 cm). Megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen. A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200°C-on megsütjük. Ha kihűlt, tálcára borítjuk és a tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Száradás után vizes késsel szeleteljük, és várhatjuk a dicsérő szavakat! 😉
Jó étvágyat!
Iluska receptje.