Tészta:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Piskótatekercs:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
Krém:
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 50 dkg túró
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Zselatin:
- 1 csomag 100 g Dr. Oetker gyümölcskocsonyapor (epres vagy erdei gyümölcsös)
A 30 dkg cukrot, 4 tojássárgáját, 10 evőkanál vizet habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, a sütőport és végül a 4 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük, ez kb. 20 perc.
Ezután elkészítjük a piskótatekercset: a 3 tojást 3 evőkanál cukorral jól felverjük habosra, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpappírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, még melegen feltekerjük, majd ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral és vékony szeletekre szeleteljük.
A krémhez a túrót összetörjük jó apróra, ízesítjük vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, ízlés szerint porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ezt a tölteléket rákenjük a tésztára, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket, és végül rátesszük a gyümölcskocsonyát, amelyet az utasítás szerint készítünk el, ahogy le van írva.
Váradi Gabriella receptje.