Tészta:
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál liszt
- 10 g sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 80 g darált dió
Krémek:
- 350 g vaj
- 150 g porcukor
- 350 g gesztenyemassza
- vanília ízű pudingpor
Tetejére:
- olvasztott étcsokoládé
- olvasztott fehércsokoládé
A piskótához krémesre dolgozzuk a tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel. A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük és a tojáshoz adjuk. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180°C-on 8 percig sütjük. A vajat krémesre dolgozzuk a porcukorral. Majd kettéosztjuk, az egyikhez gesztenyepürét keverünk, a másikhoz vaníliás pudingot. Utóbbit 40 g pudingporral és 300 ml tejjel készítjük el. A megsült piskótát félbevágjuk és megtöltjük a krémekkel. Először a gesztenyéset, majd a vaníliásat kenjük rá. Lefedjük a másik felével. Olvasztott csokoládéval befedjük a tetejét és fehércsokival vékony vonalakat húzunk, amit aztán fogpiszkálóval mintázunk.
Pappné Vajvoda Zita készítette el a Receptvideók oldalon található recept alapján.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!