Tészta:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje kemény habja
Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- rum mennyisége ízlés szerint
- 35 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
A krémhez a margarint porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát keverünk, és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport, lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!