- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 4 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
A megszóráshoz:
- 2 evőkanál kristálycukor
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Lisztezett deszkán külön-külön nagyon vékonyra kinyújtjuk a világos és a sötét lapot is, majd mindkettőt félbevágjuk. Váltakozva egymásra rétegezzük, jól egymásra nyomkodjuk és keskeny csíkokra szeleteljük. Kristálycukorral megszórjuk, finoman belenyomkodjuk a tésztába. Vajjal megkent sütőlapra rendezzük, és 20 perc alatt 180°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!