Tészta:
- 3 × 5 tojás
- 3 × 13 dkg cukor
- 1 × 10 dkg és 2 × 7 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
Sütünk 3 db piskótát, bár nem a szokásos módon. Az egész tojásokat a cukorral meglangyosítjuk, a tűzről levéve robotgép segítségével piskóta-állag eléréséig magas fokozaton verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, illetve a kakaós lapok esetén a 7 dkg liszt-kakaópor keverékét. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben a piskótánál szokásos módon először magas, majd ha a tészta feljön, utána alacsony fokozaton megsütjük mindhárom lapot.
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5-6 evőkanál cukor
- 10 dkg liszt
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
2 csomag csokoládés pudingport 5-6 evőkanál cukorral és 10 dkg liszttel, valamint 1 liter tejjel sűrű csomómentesre felfőzünk, majd kevergetve kihűtjük. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és még 2-3 evőkanál kakaóport teszünk bele.
Jöhet a töltés és a díszítés. Két barna és egy sárga lap középen. Tetejét és oldalát is megkenjük krémmel, tetejét csokidarával megszórjuk, majd annyi csoki-csókot nyomunk rá, hogy kb. 6 × 4 kockát kapjunk.
Kellemes sütizést kívánok!
Gyöngyvirág receptje.