Alap:
- 40 dkg édes keksz /diétás omlós keksz téglalap alakú/
Krém:
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor (nyírfacukor vaníliás cukor)
- 6 db tojássárgája
- 20 dkg cukor (vagy 30 dkg eritrit )
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 25 dkg rétesliszt (én 12.5 dkg réteslisztet és 12.5 dkg zabpehelylisztet használtam)
- 1.5 l tej
A tetejére:
- 0.5 l habtejszín
- 6 dkg diétás étcsoki
- 1 evőkanál vaj
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, miután kihűlt habosra keverjük a 25 dkg vajjal. Egy 34×24 cm-e tepsibe lerakjuk a keksz felét, rásimítjuk a sárga krémet, rárakjuk a keksz másik felét, és erre simítjuk a keményre vert habot. A díszítéshez az étcsokit mikróban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Kicsit hagyjuk hűlni és tetszés szerint rálocsoljuk a jó keményre felvert hab tetejére. Pár óra múlva, (amikor a keksz megpuhul), szeletelhető.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!