Alap :
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg apró zabpehely
- 2 – 3 evőkanál xilit vagy más édesítőszer
- 8 dkg olvasztott vaj
- kb 2 – 3 evőkanál kókusztej
Krém :
- 5 dl kókusztej
- 1 tasak kókuszos pudingpor ( helyettesíthető tejszín ízűvel )
- ízlés szerint xilit
- csipet só
- 15 dkg kókuszreszelék
Tetejére :
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Az alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd egy folpackkal bélelt 25 x 25 cm – es tepsi aljába nyomkodjuk és hűtőben dermesztjük.
A krémhez megfőzzük a kókusztejben a pudingport, ízesítjük, majd hozzákeverjük a kókuszt és még pár percig főzzük. A krémet a zabpelyhes alapra simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!