- 1 dl vaj vagy margarin
- 1,5 dl méz
- 2 tojás felverve
- 1,5 dl hántolt, előfőzött zab vagy zabpehely
- 1,5 dl kókuszreszelék
- 1,5 dl barna cukor
- 1 dl mazsola
- 1 dl apróra vágott dió
- 1 db 20 cm-es félkész tortalap
- tejszínhab (igény szerint)
A keverőgéppel verjünk habot a vajból és a mézből. Adjuk hozzá a tojásokat is, jól keverjük össze. Ezután keverjük csak bele alaposan a zabot, a kókuszt, a barna cukrot, a diót és a mazsolát. A keveréket öntsük a formába helyezett tortalapra. Az egészet tegyük a 180°C-ra előmelegített sütő középső rácsára, süssük 40-45 percig, vagyis addig, míg a közepébe szúrt hideg késpenge tisztán nem húzható ki onnan. Dróthálón hűtsük le a süteményt szobahőmérsékletre. A tetejét közvetlenül a felszolgálás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.
Lahi receptje.