A kakaós süteménylapokhoz:
- 113 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1 tojás
- 300 g natúr joghurt
- 280 g liszt
- 46 g kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 170 g olvasztott vaj
- 280 g porcukor
- 160 g krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 4 evőkanál citromlé
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát) és alaposan összekeverjük. A masszát habzsákba vagy egy olyan zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb. 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.
Úgy lettek szép egyformák a tésztalapok, hogy a sütőpapírra egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével előzőleg rárajzoltam köröket. Ne legyenek túl közel egymáshoz, mert megnőnek! Nekem laza lett a krém, ezért egy evőkanál zselatint feloldottam pici vízben és hozzákevertem.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!