Tészta:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 tojás
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál zsírszegény natúr kakaópor
- 1 dl tej
- 1 teáskanál por alakú vörös ételfesték
Krém:
- 34 dkg natúr krémsajt
- 8,5 dkg vaj
- 35 dkg porcukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
A tésztához 10 dkg vajat 10 dkg barna cukorral és 1 evőkanál vanília kivonattal habosra keverni, ezután egyesével 2 db szobahőmérsékletű tojást hozzádolgozni. Majd jöhetnek a szárazanyagok: 20 dkg fehér tönkölyliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál zsírszegény keserű kakaópor. Összeszitálni, bele a vajas-tojásos masszába. Végül 1 dl tejben feloldunk 1 teáskanál vörös ételfestéket (por alakút – ha nincs, akkor 2 evőkanál folyékony ételfesték). Ezt is hozzákeverni. Papírkapszlikkal kibélelt muffinformába kanalazni, előmelegített, 175°C-os sütőben középső rácson tűpróbáig sütni, végül teljesen kihűteni.
A krémhez 34 dkg zsírszegény natúr krémsajtot (jó a Philadelphia is, csak szerintem drága – én az Auchanban vettem vödrös, 1,5 kg-os kiszerelésű dán cuccot… a mascarpone nem jó hozzá!!!) 8,5 dkg puha vajjal habosra keverni (kézi mixer vagy habverő). Ezután hozzáadagolni 35 dkg átszitált porcukrot és 1 evőkanál vanília kivonatot. Jól kihabosítani, majd berakni a hűtőbe pihenni.
Ha a muffinok és a krém is teljesen kihűlt, akkor csillagcsövű habzsákkal felnyomni a krémet, és kész is van! Jó étvágyat!
Rudnerné Frick Orsolya receptje.