A képen baconnel készítve. Nagyon finom!!
- 1 kg liszt
- 5 dl tej (nekem egy kicsit többet felvett)
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl étolaj (olajból is picit több kellett)
- szezámmag
- virsli
- sajt
A kenéshez:
- 1 tojás
A tésztához az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük sütés előtt felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük, a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje, kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.
Nagyon finom kolbásszal, baconnel, Camping sajttal is.
Pápistáné Tünde receptje.