- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyasztott margarin
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, majd a tésztát feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb. 3 cm távolságra, mert megnőnek, sőt, akár dőlhetnek is. Nagyon finom, próbáljátok ki!
Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 része pogácsa lett, 2/4 részét túrós töltelékkel és lekvárral töltöttem, párnácskák lettek. A megmaradt 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam. Sütés előtt mindegyiket megkentem felvert tojással.
Hasonló a tésztája a Fornettihez.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!