A kakaós laphoz:
- 10 g szalalkáli
- 100 ml tej
- 50 g margarin
- 50 g cukor
- 2 tojás sárgája
- 350 g finomliszt
- 1 evőkanál kakaó
A piskótához:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál finomliszt
- fél citrom leve
- csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
A tetejére:
- 2 db tojás fehérje
- 120 g cukor
- fél citrom leve
A csokimázhoz:
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál víz
A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd a tepsi méretére nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük 170 °C-on, kb 8-10 perc alatt. A másik lappal is így járunk el.
A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük.
A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.
Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.
Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Forrás: Receptneked
Müllek Zita mondta
Végülis a kakaóslap elkészítése kakaópor nélkül készül?
Web Cukrászda mondta
Kedves Zita! Köszönjük az észrevételt és a hozzászólást, így tudtuk az Önök segítségével pótolni a hiányosságot! 🙂
Kiss Erzsébet mondta
A sütési hőfok megadása is nagy segítség lenne. Több recept szimpatikus, de így hiányosan nem igazán nyeri el a bizalmat.
Web Cukrászda mondta
Kedves Erzsébet! A sütési hőfok 170 °C. Bármelyik recepttel kapcsolatos kérdésre, készséggel válaszolunk! Üdvözlettel: Web Cukrászda csapata
Kiss Erzsébet mondta
Sajnos a kakaós laphoz tartozó kakaó adag nincs megadva. 🙁
Web Cukrászda mondta
Kedves Erzsébet! Köszönjük szépen az észrevételt! A hiányosságot pótoltuk! 🙂