Tészta:
- 6 tojás
- 38 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 38 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 csapott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd beleadagoljuk a többi hozzávalót. A felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk, majd a tésztát megfelezzük. Az egyikbe belekavarjuk a kakaóport, majd mindkettőt megsütjük. Egy világos és egy barna lapunk. A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Miután kihűlt, jó alaposan összedolgozzuk a porcukorral habosra kikavart margarinnal, és hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is. Az összeállításhoz az egyik lapot kettévágjuk, a kettő közé kerül a másik, és lapokat a krémmel megkenve összeállítjuk a süteményt. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Petes Andrásné receptje.