- 2 × 2 tojásos piskóta
- 1 db 2 tojásos barna piskótalap
- a tepsi mérete: 20 × 30 cm
A sárga piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A barna piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A megsült, kihűlt lapok locsolásához:
- narancslé
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 db narancsvelő
- 1/2 üveg barackkompót aprítva
- 1 dl narancslé
- 1 zseléfix vagy 1 evőkanál zselatin vízben oldva
- 5 dkg csokiforgács
- 2 dl Oké habmester
A bevonáshoz:
- 2 dl Oké habmester
A díszítéshez:
- narancs
- csokiforgács
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverem, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el.
A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tej hozzáadásával kevergetve felfőzzük. Kihűtjük. A narancsokat cikkekre szedjük, hártyáikat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk, és egy evőkanál tejszínnel kikeverjük. A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és a gyümölcsöket a lével együtt. Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.
Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével. A krémet úgy osztjuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt is lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap. A tetejére vékonyan rákenjük a megmaradt krémet, majd a tejszínhabot. Ízlés szerint díszítjük.
Vass Lászlóné receptje, amely eme forrás alapján készült.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!