- 40 dkg liszt
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- rum ízlés szerint
- baracklekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és amikor már kemény a hab a darált diót belekeverjük. Rumot adunk hozzá ízlés szerint. A kiszúrt korongokra, habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszünk.Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütjük 160-170 °C-on. Amikor kisültek, összeragasztjuk sárgabarack lekvárral. Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!