A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál főzőtejszín, esetleg tejföl vagy tej
A töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 2 tojásfehérje /felverve habnak/
- bármilyen ízű lekvár (Én sárgabarackkal szeretem)
A száraz hozzávalókkal elmorzsoltam a margarint majd hozzáadtam a tojássárgáját és a tejszínt s összegyúrtam. Majd 2 felé vettem a tésztát s kinyújtottam. A töltelék hozzávalóit összekevertem majd óvatosan hozzá forgattam a keményre vert tojás fehérjét. Zsírozott tepsibe tettem az egyik lapot majd megkentem lekvárral rákentem a máktölteléket s rátettem a másik tésztát. Villával megszurkáltam a tetejét s 200 °C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem .
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!