A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
- 3-4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35 × 22 cm). A maradék masszát elkeverjük a kakaóporral, majd a sötét részt a világosra kenjük, közben márványos mintát húzunk bele. A lecsepegett meggyet elosztjuk a süteményen, azután a 180°C-ra előmelegített sütő középső részében 35-40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük a sütemény tetejét, majd a felolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint díszítjük, de akár rá is reszelhetjük. Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészítési idő 60 perc + a hűtés.
Juhászné Dezső Mónika receptje.