A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 8 dl víz
- 6 dl tej
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-15 perc alatt kisütjük. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A többi tejet a vízzel és a cukrokkal felforraljuk, majd a pudingos tejet belekeverjük és sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding, a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!