Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- szódabikarbóna
Töltelék:
- 1 kg túró
- 4 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2 kis pohár natúr joghurt/kefir
- 2 dl tejszín (Hulala)
Szokásos módon megsütjük a kerek piskótát egy 24 vagy 26 cm-es formában. A töltelékhez a túrót jól eldolgozzuk a citrom levével, a cukorral és a joghurttal. (Én robotgéppel szoktam csinálni.) Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vanília kikapart belsejét és a pudingot, majd így együtt még jól átdolgozzuk. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróba forgatjuk. Jó intenzív krémet kapunk, amit ráterítünk a piskótára. Bármilyen gyümölccsel vagy tejszínhabbal díszíthetjük, majd jó egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ez a nagylányom imádott szülinapi tortája, és persze az én kedvencem is! Mindig ezt kell készítenem neki. Általában barackkal és banánnal díszítem, de most eperrel csináltam meg, és sokkal szebb volt! Sajnos arról egyelőre nincs kép.
Aczél Henriette receptje.