- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
Nedves alapanyaghoz:
- 2 tojás
- 2,5 dl tejföl (20%-os )
- 10-15 dkg cukor ( ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.75 dl étolaj
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt (púpozva)
- 15 dkg porcukor
- 3 vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 tojássárgája
- Ételszínezék (kék)
A muffin formát margarinnal vagy zsírral kenjük ki, majd 15–20 percre tegyük be a fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön keverjük össze. majd a száraz alapanyagokat nedves alapanyagokhoz, gyors mozdulatokkal adjuk hozzá. Nem szabad sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű és laza a tészta.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20 percre a sütőbe tesszük. Körülbelül 10 percig hagyjuk hűlni, utána kiszedhetjük a formából.
A lisztet és a tojássárgáját keverjük simára a tejjel, majd főzzük jó sűrűre.Hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét és a két fajta cukrot keverjük habosra, tetszés szerint rakjunk bele színezéket, végül robotgéppel dolgozzuk homogénre. A kihűlt muffinokat tetszés szerint kenjük meg a krémmel.
Mészáros Erika receptje.