- 12 db palacsinta
- 2 dl tejföl
- 10 dkg tehéntúró
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- kevés reszelt citrom- vagy narancshéj
- csipetnyi só
A krémhez az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy kellemesen, de ne túl édes legyen. Citromhéjjal és a sóval fűszerezzük. A palacsintákat töltelék nélkül szorosan összegöngyöljük és hosszúkás tűzálló tálra egymás mellé fektetve a vaníliás krémmel lelocsoljuk, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva annyi ideig sütjük, amíg a palacsinta majdnem az összes krémet beszívja. Sülés közben letakarjuk, hogy ne száradjon ki a teteje.
Kép forrása: Mindmegette