A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál víz
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
A kókuszkrémhez:
- 20 dkg vaj/margarin
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg kókuszreszelék
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
A tésztához a tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk.
A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel, rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára), végül befedjük a harmadik lappal. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Czine Zsuzsanna receptje.