Tészta:
- 4 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
Krém:
- 500 ml Hulala tejszín
- habfixáló
- 2 nagy dobozos vaníliás krémtúró
Piskóta kenéséhez:
- nutella
- pici tej
- 2 mokkás kanál kávé
- lefőzött feketekávé
- piskóta (a mártogatáshoz)
- 1 csomag kerek babapiskóta
A négy tojásból piskótát készítünk a következőképpen. A tojásokat a cukorral összekeverjük, míg kivilágosodik, míg rezegős nem lesz. A kakaót és a lisztet óvatosan hozzáforgatjuk. Habszerű állagot kell, hogy kapjunk. Kikent, liszttel megszórt 25 x 30 cm-es tepsibe öntjük és készre sütjük. A nutellát a tejjel és a kávéval összemelegítjük mikrohullámú sütőbe és elkeverjük. Ezzel lekenjük a kakaós piskótát. A piskótatallérokat feketekávéba mártogatjuk, és a krémre helyezzük. A krémhez a tejszínt a habfixálót és a vaníliás krémtúrót beletesszük egy tálba és kikeverjük robotgéppel, habosra. Ezt a piskótatallérokra (kerek piskótákra) kenjük. Reszelt csokoládéval díszítjük
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.