Tészta:
- 2 dl tej
- 2 mokkáskanál cukor
- 6 g szárított élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 7 dl liszt
- 1 tojás
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-3,5 dl tej
- ízlés szerint cukor
A tésztához kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral. Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet töltünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben sütőben pirosra sütjük. A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral. Én nem az összes zsemlét szórtam meg most cukorral.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!