Tészta:
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 23 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor ( ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
- 1 dl étolaj
- 1, 5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejszín
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
Díszítés:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sűrített tej
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a többi cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz. Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra,hogy ne törjük nagyon össze. Maximum 150 °C-on, kell sütni. Igen, tovább fog így tartani a sütés, de ha forró a sütő, túl hamar sül meg a széle ami így mar nem tud tovább növekedni, és a keletkező gázok a torta közepéből szabadulnak ki, óriási púpot képezve. Alacsony hőfokon szép egyenletes lesz. Csatos formában sütöm, ami aljára sütőpapírt teszek. A karika legyen magas és nem tanácsos olajozni/vajazni, mert akkor a torta nem tud “felfelé kapaszkodni”. A sütési idő a sütőtől függ de kb-25-30 perc.
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot a zselatinfixet s végül a habbá vert tejszínt. Piros ételfestékkel színeztem meg a krémet. A díszítéshez a vajat és a sűrített tejet habosra keverjük és ha akarjuk színezhetjük is.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!