Alap:
- 15 dkg darált keksz
- 1 evőkanál kakaópor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 5 evőkanál tej
- kb. 7 – 8 db babapiskóta
- 1 dl presszókávé
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat-
- 3 evőkanál cukor
- 12 dkg mascarpone
Tetejére:
- reszelt étcsokoládé
Az alaphoz a kekszet összekeverjük a kakaóporral, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd egy 18 – 20 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a kekszes alapra rakjuk.
A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a krémsajttal és a rásimítjuk a piskóta tetejére. A tetejére étcsokoládét reszelünk és 3 – 4 óra hűtés után szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!