Tészta:
- 8 tojás
- 2 evőkanál víz
- 8 evőkanál kristálycukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 mokkáskanál sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 l tej
Piskótát lekenni:
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 0,5 l tej
- 80 dkg eper
Tojássárgáját fele cukorral kihabosítjuk. Fehérjét félig felverjük fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és jól felverjük. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és lazán keverjük a masszába. Tepsibe sütőpapírt teszünk és fele masszát elsimítjuk bele. 180 °C-ra előmelegített 30 x 26 cm-es sütőben sütjük. A massza másik felével is így járunk el. (lehet egyben is kisütni,én lapokat szoktam sütni)
Krémet elkészítjük:Tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a pudingport a vaníliás cukrot, lisztet egy kevés hideg tejet. A többi tejet felmelegítjük, majd levéve a tűzről összekeverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Felverjük a tojásfehérjét és még melegen a pudingos krémhez keverjük. Kicsit hagyjuk hűlni.
Addig elkészítjük az epret. Jól megmossuk, lecsepegtetjük, é
Összeállítás: Az egyik piskótát megkenjük sárgabaracklekvárral, egymá
A tetejére az előzőekben leírtak szerint készítjük el a pudingot. Rákenjük a tetejére, eperszeletekkel díszítjük. Pár órát hagyjuk hűlni.
Kiss Imréné receptje.