Tészta:
- 40 dkg darált keksz
- 12,5 dkg margarin
- 1 kávéskanál rum aroma
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- kb. 2 dl tej, hogy összeálljon a massza
Krém:
- 1 kis dobozos Hulala habtejszín
- 2 banán
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál citromlé
- piros ételfesték
- 3 evőkanál porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a vajat úgy adjuk hozzá, hogy előtte megolvasztottuk. Darált kekszet szórunk az asztalra, hogy ne ragadjon le a tészta, majd kinyújtjuk és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Ha nincs, próbáljunk késsel szív alakokat formálni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A banánt karikára vágjuk, hozzáadjuk a citromlevet, hogy ne barnuljon meg, a kókuszt és a porcukrot is, majd összetörjük. Ezután beleforgatjuk a tejszínhabba a banános masszát.
Minden szívecskére teszünk krémből, vizes késsel elegyengetjük, végül piros ételfestékkel ízlés szerint díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.