Nem igazán sütemény, de mi nagyon szeretjük. Leves után második fogás is lehet.
- 1 liter tej
- 12 evőkanál búzadara
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- reszelt citromhéj
A sütéshez:
- tojás
- liszt
- olaj
A megszóráshoz:
- fahéj
- kakaópor
- porcukor
A tejből és a búzadarából, cukor, só, vaníliás cukor és citromhéj hozzáadásával sűrű tejbegrízt főzünk. Egy tálcát belisztezünk, ráöntjük a grízt, és kb. ujjnyi vastagra elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni. Felkockázzuk, beleforgatjuk lisztbe majd tojásba, és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a kakaót és a fahéjat külön-külön a porcukorral, azután pedig még melegen beszórjuk vagy kakaós, vagy fahéjas porcukorral, de akár simán is lehet hagyni.
Nagyon finom, egyszerű!
Kiss Imréné Magdi receptje.