A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg lágy margarin
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál só – ezeket jó habosra keverni
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
- köménymag
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, majd a liszttel, az olajjal és a maradék tejjel bedagasztjuk. Nem kell a tésztát keleszteni. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2-3 cm darabokra vágjuk, tojásozzuk, megszórjuk tetszés szerint sajttal vagy köménymaggal. 200°C-on sütjük. Könnyítésképpen akkor kentem meg tojással, amikor felvágtam. Egyszerűbb, mint egyesével. Sülés közben kicsit kifolyik a margarin, de nem befolyásolja az ízvilágát. Nagyon finom!
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!