- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 1/2 dl tej
- csipet cukor
A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A tejfölt a tészta közepébe öntjük, a megkelt élesztőt is, majd hozzáadjuk a sót és összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, majd az 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk és 20 percig letakarva kelesztjük. Kétszer hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tojással lekenjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, még fél órát kelni hagyjuk és 200°C-os sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!