Váradi Gabika receptje alapján készítettem el, nagyon finom sütemény!
A fehér tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál szalalkáli
A fehér tészta lekenéséhez:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
A szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
A barna tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szalalkáli
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 7 és fél evőkanál liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 30 dkg csokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Továbbá:
- 2 db 30 × 35 cm-es tepsi
- sütőpapír
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk, szintén 2 egyenlő cipóra osztjuk. Fagyasztóba tesszük, egy kicsit megdermesztjük, hogy könnyen tudjuk majd reszelni. Az egyik fehér cipót tepsiméretűre sodorjuk, majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval, az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük és 180°C-ra melegített sütőben világosra sütjük. A másik tésztánál is így járunk el.
A krémhez a lisztet, és a cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a főzött krémmel habosra kikeverjük. Az így elkészült krémet elfelezzük. A két lap közé tesszük a fele krémet, a másik felét a 2. lap tetejére. A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!