Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál Norbi liszt
- 1 sütőpor
- 6 evőkanál víz (lazább lesz a tészta)
Krém:
- 0, 5 sovány túró
- 20 dkg laktózmentes vaj
- 6 csepp Stevia
- 1 citrom leve, reszelt héja
Teteje:
- Light apenta (narancsos)
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
A tojásokat a vízzel 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport. 23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát bele öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on, 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Nagy Dóri receptje.