- 50 dkg ananászkonzerv
- 50 dkg őszibarackbefőtt
- 50 dkg cseresznye- vagy meggybefőtt
- 5-10 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg hámozott mandula vagy durvára vágott dió
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1/2 csomag citromízű pudingpor vagy almahab*
Levétől leszűrünk és kis kockákra vágunk egy fél kilós konzervananászt, meg egy fél kilós őszibarack befőttet, lecsepegtetünk, kimagozunk egy fél kilós befőtt cseresznyét vagy meggyet. és a többihez keverjük. Meghintjük ízlés szerint 5-10 deka porcukorral, megöntözzük egy fél deci rummal, és 10 deka mazsolával. 10 deka hámozott mandulával vagy durvára vágott dióval gazdagítjuk.
Lefedve néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen, időnként megkeverjük. Végül a gyümölcs felét üvegtálba terítjük, krumplinyomóval rányomunk 25 deka gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és a tetejét vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot, amely rádermed a tetejére.
*Az almahabhoz megfőzünk vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük, kevés porcukorral édesítjük. és 2 tojásfehérjével addig verjük, míg könnyű, habos, fehér nem lesz. Ajánlatos néhány csepp citromlével is ízesíteni.
Kép forrása: Receptváros