Tészta:
- 15 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg vaj / margarin
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 tasak vaníliaízű pudingpor
- 2-3 evőkanál cukor- víz
Fahéjas morzsa:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. Azután a tésztát egy sütőpapírral bélelt kb 25 * 25 cm – es tepsi aljába simítjuk, majd villával pár helyen megszurkáljuk és 180 °C – on 15 perc alatt elősütjük.
A meggyet leszűrjük és a levét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 8 dl legyen és megfőzzük benne a pudingot. Még forrón hozzákeverjük a cukrot és a meggyet, majd rákenjük az elősült tésztára.H
Homokszerű állagúra összemorzsoljuk a morzsa hozzávalóit és egyenletesen elterítjük a meggyes pudingon. Visszatesszük a sütőbe és további 40 – 45 percig még sütjük.
A tejszínből kemény habot verünk és rásimítjuk a kihűlt süteményre, a tetejét villával megcifrázzuk és meghintjük a őrölt fahéjjal.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!