A tésztához:
- 23 dkg finomliszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- 7 dl meggybefőttlé
- 7 dl meggybefőtt
A töltelék tetejére:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
A tésztához valókat összegyúrjuk, sütőpapírral fedett 20 × 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk (elég lágy tészta, nem igazán nyújtható). A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl-re kiegészítjük vízzel. Én az általam eltett magozott meggyet használtam, így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét. Rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot a cukorral, a fahéjjal és a meggy levével felfőzzük, és még melegen a tésztára öntjük. Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük. Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra rámorzsolunk. 190°C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt, fél liter növényi tejszínt felverünk, a sütemény tetejére simítjuk, majd megszórjuk fahéjjal.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!