Tészta:
- bármilyen vékony tésztalap, piskótakarika, vagy babapiskóta
Krém:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag Gála főzés nélküli pudingpor
- 3 evőkanál porcukor
- 50 dkg túró
Zselé:
- 1 csomag expressz tortazselé
Szükséges még:
- friss eper
Tésztának bármilyen vékony tészta megfelel (ez most egy linzer alap, régebbi sütésnél kimaradt tésztából készítettem, száraz helyen sokáig eláll). Jó még vékony piskótakarika is, vagy babapiskótával is kirakhatjuk a forma alját. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a főzés nélküli pudingporral és három evőkanál porcukorral, majd a végén kíméletesen belekeverjük az áttört túrót. A tetejére a tortazselét a csomagon leírtak alapján készítjük el.
A tortaformát körben kibéleljük sütőpapírral, az alját a tésztával kirakjuk, majd töltjük tovább krémmel és eperrel felváltva, hogy légmentes legyen. A tetején az eperréteget zselével öntjük le, és fogyasztás előtt legalább fél napot hűtőben pihentetjük.
Gulyás Istvánné receptje.