Alap:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 50 dkg túró
- reszelt citromhéj
- 1 evőkanál rum
Bevonat:
- 3 kis doboz tejföl (összesen kb. 500 g)
- 1 csomag vaníliás cukor
A kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Egy lapos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, az aljára belenyomkodjuk a kekszes masszát, és 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 5 percig elősütjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a reszelt citromhéjat, a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ráöntjük a megsült tésztalapra, és a már előmelegített sütőben még 25 percig sütjük. Amikor kihűlt, ráöntjük a vaníliás cukorral összekevert tejfölt. Lehűtjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Mészáros Jánosné receptje.