Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg sütőmargarin
- 2 tojás
- kakaópor
Valamint:
- kevés darált dió
- baracklekvár
- zsír a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 5 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 3 tojás kemény habja
A többi réteghez:
- lekvár
- darált dió
A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé tortabevonó
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk.
2. A tepsit kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
3. Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
4. Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
5. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk.
6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
7. Ha kihűlt, bevonjuk tortabevonóval a tetejét.
Akkor jó a süti, ha vastag a túrókrém rajta!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.